Wie zijn we?

Spring naar: Bestuur 

Een beetje geschiedenis ...

Je bent nu eenmaal gebeten door de toneelmicrobe of je bent het niet. Zo was het ook met Herman Cambré. In 1976 wilde Herman ons dorp, Grobbendonk, artistiek verrijken met de oprichting van een toneelvereniging. Zelfs de leken beseften dat toneelwerk ook "teamwork" betekende.

Er waren nog andere toneelliefhebbers voor het idee van Herman gewonnen en zo mochten we Herman Wouters, Mil Nees, Guy Croonen, Wim Elst, Leen Dewaele alsook René Cambré verwelkomen.

 

Mil Nees doopte onze vereniging tot zijn huidige naam "Grobbendonkse toneelkring STAD OUWEN".

In mei 1977 werd er gedebuteerd met het bekende werk van Agatha Christie, namelijk het stuk "10 kleine negers". De aftrap tot vele jaren puik toneelwerk was gegeven. Meer dan tientallen producties van divers allooi waren het resultaat van bijna 4 decennia tomeloze energie en samenwerking. Allen toneelstukken die beslist bij het publiek in de smaak vielen.

 

Ondertussen was het een komen en gaan van acteurs, decorbouwers, ondersteunende leden en regisseurs. Een enorme groep mensen heeft door de jaren heen meegewerkt aan de realisatie van één of meer stukken. De vereniging leidde ondertussen ook een waar zwerversbestaan tussen diverse zalen (zaal Lux, Breughel, Ouwen, Oki Doki) om dan uiteindelijk zijn vaste stek te vinden in het nieuwe cultureel centrum "de Volle Vaart". Ondanks verschillende karakters, temperamenten en dromen werden tijdens deze jaren onbreekbare vriendschapsbanden gesmeed.

 

Naar de toekomst toe willen we ons engageren om ons publiek een nog betere kwaliteit en aangenamer kijkgenot aan te bieden.

 

Het bestuur en de leden.